Bramborová buchta s uzeným masem
Potřebné ingredience
rozpis na menší pekáček :
-370 ml mléka
-2 středně velké syrové brambory
-2 dkg droždí
-1 vejce
-20 dkg uzené krkovičky, libového uzeného bůčku, nebo klobásky
-2 lžičky majoránky
-1/4 lžičky cukru
-1 a 1/2 lžičky soli
-2 stroužky česneku
-25 dkg polohrubé mouky
-1/4 lžičky pepře
-Můžeme přidat i pažitku
-Sádlo na vymazání pekáčku.
Postup přípravy
Do trošky odebraného vlažného mléka přimícháme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít.
Do mísy nalijeme mléko, nastrouháme na jemno syrové brambory, rozsekané maso a ostatní suroviny i s kváskem a zamícháme.
Mělo by nám vzniknout těsto jako na lívance.
Jestli-že měly brambory víc vody, přidáme ještě trochu mouky.
Těsto přikryjeme a necháme na teple kynout.
Vykynuté těsto nalijeme do sádlem vymazaného pekáčku a dáme péct na 160 – 170 st. do předehřáté trouby.
Zhruba po dvaceti minutách zvýšíme teplotu na 180 st a dopečeme.
Do mísy nalijeme mléko, nastrouháme na jemno syrové brambory, rozsekané maso a ostatní suroviny i s kváskem a zamícháme.
Mělo by nám vzniknout těsto jako na lívance.
Jestli-že měly brambory víc vody, přidáme ještě trochu mouky.
Těsto přikryjeme a necháme na teple kynout.
Vykynuté těsto nalijeme do sádlem vymazaného pekáčku a dáme péct na 160 – 170 st. do předehřáté trouby.
Zhruba po dvaceti minutách zvýšíme teplotu na 180 st a dopečeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé